ELMIN / ΧΩΡΟΙ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΣΤΟ ΨΥΧΙΚΟ

Το έργο αφορά τη δημιουργία χώρων γραφείων διοίκησης για την μετεγκατάσταση ελληνικής εταιρείας(1100τ.μ.) Στόχος ήταν η έκφραση της δυναμικής της, μέσω μίας βιομηχανικού χαρακτήρα αρχιτεκτονικής παρέμβασης, διαφορετικής μορφής, για την οποία χρησιμοποιήθηκαν αδρά υλικά,  όπως μέταλλο, γυαλί και τσιμεντοκονία.

Συγκεκριμένα, το νοητό παραλληλόγραμμο του αρχικού χώρου, χωρίστηκε με την κατασκευή μιας εσωτερικής τοιχοποιίας, αφήνοντας στις δύο άκρες του ευρείας έκτασης  χώρους, εκ των οποίων ο ένας αποτελεί το γραφείο της διοίκησης και  ο άλλος αίθουσα συνεδριάσεων. Ο τοίχος του διαδρόμου από την είσοδο μέχρι το γραφείο της διοίκησης επενδύθηκε με οξειδωμένη λαμαρίνα, με τη βοήθεια ενός Κανάβου που συμπτύσσει τον χώρο και συνεχίζει εσωτερικά καθορίζοντας στην ουσία την αισθητική όλων των ακόλουθων επεμβάσεων. Την χρώματος ανθρακί οροφή όλων των χώρων, διατρέχουν κανάλια κλιματισμού καθώς και ηλεκτρολογικά με εμφανής σιδηροσωλήνες που εντείνουν το βιομηχανικό σχεδιασμό. Αυτό το μάλλον «σκοτεινό» περιβάλλον, «φωτίζεται» από έναν διαχωριστικό τοίχο μέσω της αντίθεσης που δημιουργεί το αστραφτερό λευκό της βαφής του, το οποίο χαράσσεται δυναμικά από σκοτίες δημιουργώντας έναν νέο ιδιόρρυθμο κάνναβο εκ διαμέτρου αντίθετο με εκείνον του αντικριστού μεταλλικού τοίχου. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται ένας συνδυασμός αντίθεσης και διαφορετικότητας στον χώρο που ισορροπεί με την ουδετερότητα του δαπέδου από τσιμέντο και το απόλυτα γήινο στοιχείο του ξύλου σε φυσική απόχρωση.

 

Τον συνδυασμό ξύλου και μετάλλου συναντούμε πέραν των δομικών στοιχείων και στα έπιπλα τα οποία σχεδιάστηκαν. Χαρακτηριστικά στοιχεία αποτελούν ο όγκος τους, μεγάλες επιφάνειες ξύλου που στηρίζονται σε ογκώδη μεταλλικά στοιχεία για το γραφείο της διοίκησης, της γραμματειακής υποστήριξης και του γραφείου συνεργασίας, ενώ επιφάνεια corian στηριγμένη σε σπείρα μετάλλου για το τραπέζι συνεδριάσεων και τέλος μεταλλικές πόρτες που ανοίγουν επάλληλα και φέρουν τζάμι αρμέ διαχωρίζοντας το γραφείο της διοίκησης από τον χώρο συνεργασίας.

(TYPOLOGY) OFFICE BUILDING
(LOCATION) ΨΥΧΙΚΟ ΑΘΗΝΑ
(TTL) 1 . 100 M2
(COORDINATES) 37 . 997581 , 23 . 770075
(COMPLETED) 2015
THE IMPACT OF SPACE
MENU