ANDROS TESSERA

The project relates to four independent stone- villas in a 900m distance from the beach. The villas support both privacy and sociability providing open spaces (kitchens-dining rooms- everyday spaces) as well as small independent verandas for the bedrooms.

The sea view that spreads till the depth of horizon, provides different pictures throughout the daytime. The colors of stone, the wooden constructions and the Mediterranean plants are all in harmony with nature and the Cycladic landscape. The orientation of the villas is protecting them from the strong summer winds. The light discreetly diffuses in all areas and rooms of the villas throughout the day.

(TYPOLOGY) RESIDENCE
(LOCATION) ANDROS GREECE
(TTL) 480 M²
(COORDINATES) 37 . 855772 , 24 . 935392
(COMPLETED) 2017
THE IMPACT OF SPACE
MENU